środa, 16 listopada 2011

Leczo



Składniki:
* 3 kolorowe papryki
* 2 duże pomidory
* 1 duża cebula
* 50 dag kiełbasy wędzonej (wiejska, weselna, swojska)
* 1 łyżka oleju
* 1 łyżka koncentratu pomidorowego
* sól, pieprz

Warzywa umyć. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w grubą kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Na łyżce oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Podsmażyć krótko. Dodać paprykę, przesmażyć chwilkę, dodać pomidory, sól, pieprz. Podlać wodą (ok. pół szklanki, pomidory puszczą sok). Dusić, aż papryka będzie miękka. Na koniec dodać przecier pomidorowy. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz