niedziela, 5 kwietnia 2009

Pomidorowa z ryżem


Składniki:

puszka pomidorów
por
seler
marchewka
pietruszka (korzeń)
kostka rosołowa
śmietana
sól, pieprz, cukier
czosnek, bazylia
ryż

Zagotować wodę, rozpuścić kostkę rosołową, dodać pokrojone warzywa, gotować do miękkości. W tym czasie ugotować też torebkę ryżu (wg przepisu na opakowaniu). Do zupy dodać pomidory wraz z zalewą, zagotować. Przyprawić, zabielić śmietaną, wsypać ugotowany ryż, zamieszać.

2 komentarze:

  1. ryż to dobry pomysł w zupce, szczególnie pomidorowej :) choć my ofc. z kostki warzywnej byśmy ja przyrządzili, to myślę, że byłaby równie smaczna jak Twoja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ojojojjj.... lecę do Ciebie kochana, z otwartą buzią i łychą w ręku!!!! uwielbiam pomidorówkę z ryżem!!! z makaromen gotuję tylko ze względu na małżona, ale zawsze jest na przemian, raz taka a raz taka :D Jakaś równowaga w przyrodzie byc musi!!

    OdpowiedzUsuń